vakantie informatie

Voordelig bellen op vakantie met Vodafone

Vodafone passportVodafone heeft een nieuwe dienst gestart om mobiel bellen en gebeld worden vanaf een vakantiebestemming voordeliger te maken. Hiermee start Vodafone hopelijk een prijzenslag die een einde maakt aan de woekertarieven die momenteel voor bellen in het buitenland worden gevraagd.

Vodafone noemt haar nieuwe dienst Vodafone Passport. Hiermee belt men in het buitenland tegen het basistarief van 25 cent per minuut. Dit is ongeacht of men naar een lokaal nummer op de vakantie bestemming belt, of naar een vast of mobiel nummer in Nederland. Per gesprek geldt een eenmalig starttarief van een euro ( € 0,99 om precies te zijn).

Bent u bijvoorbeeld op vakantie in Spanje en belt u mobiel 5 minuten naar Nederland. Dan betaalt u met Vodafone passport € 2,24 in vergelijking tot € 4,75 voorheen. Voor zakelijke klanten geldt een eenmalig starttarief van € 0,83 (excl. BTW) en een tarief per minuut van 14 cent (excl. BTW).

Ook het ontvangen van mobiele gesprekken in het buitenland is aanzienlijk goedkoper geworden. Voor het ontvangen van mobiele gesprekken in het buitenland betaalt de consument voortaan alleen een starttarief van 99 cent zonder verdere kosten per minuut.

Zo koste het u voorheen € 5,50 wanneer uw moeder u 10 minuten belde op uw mobiel tijdens uw vakantie in Griekenland.
Nu kost u dat slechts 99 cent. Voor zakelijke klanten geldt bij het ontvangen van mobiele gesprekken in het buitenland het eenmalige starttarief van 83 cent zonder verdere kosten per minuut.

Iedere Vodafone klant profiteert van deze nieuwe tarieven als hij of zij in het buitenland via een Vodafone (partner)netwerk belt of gebeld wordt. Dat kan vanaf 1 juni met Vodafone Passport in 17 landen in drie continenten: Albanië, Australië, België (Proximus), Duitsland, Frankrijk (SFR), Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Japan, Malta, Nieuw-Zeeland, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland (Swisscom). Wie naar een ander vakantieland gaat of via een ander netwerk belt dan hierboven genoemd, profiteert dus niet van de nieuwe tariefstructuur.

Op de grote internationale vliegvelden en in reisbrochures zal in de komende maanden onder de titel ‘The Vodafone Travel Promise’ uitgebreid aandacht worden besteed aan mobiel bellen in het buitenland. In Nederland wordt in de campagne “Duidelijk Vodafone” nu ook ‘Buitenland = Binnenland’ aan ‘Vaste Tarieven’ en ‘Gratis inzicht in je verbruik’ toegevoegd.

Datum artikel: 28-06-2007 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Voordelig bellen op vakantie met Vodafone

ATP vakanties