vakantie informatie

Vakantieboekingen bijna op oude niveau

chart upHet aantal boekingen voor zomervakanties was begin april nog maar een procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt het ANVR dinsdag.
Daarmee lijken de zomerboekingen uit het dal te klimmen. In februari bleek nog uit cijfers van het ANVR dat zes procent minder zomervakanties waren geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het vliegtuig is het meest populaire vakantievervoermiddel in de zomer. Van de Nederlanders die al een vliegvakantie hebben geboekt, kiest 86 procent voor een bestemming binnen Europa. De meest populaire vakantieoorden liggen in Griekenland, Spanje, Portugal en Italiƫ.

Het aantal boekingen voor een zomerse vakantie in Turkije blijft met 41 procent achter ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De uitbraak van de vogelgriep in Turkije deze winter is mogelijk de oorzaak van de daling, vermoedt het ANVR.

Het aantal winterboekingen van afgelopen winter is achtergebleven op de zomerboekingen voor dit jaar. Ten opzichte van vorig jaar zijn acht procent minder vakanties in de winter geboekt. Sneeuwbestemmingen en wintersportvakanties werden zes procent minder geboekt dan verleden jaar.

Hoewel het aantal boekingen naar de populairste bestemmingen Frankrijk en Oostenrijk afnamen, deden Tsjechiƫ en Bulgarije het goed bij de Nederlandse sneeuwzoeker. Beide landen kenden een lichte stijging van het aantal boekingen.

Datum artikel: 25-04-2006 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Vakantieboekingen bijna op oude niveau

ATP vakanties