vakantie informatie

Turjet geen SGR garantie

Turjet, de nieuwe touroperator uit Hoofddorp is in opspraak gekomen door het onterecht vermelden van het SGR logo op haar website.

Turjet BV is gespecialiseerd in etnisch en toeristisch vervoer naar Turkije. Saillant detail is de eigenaar van Turjet, Farouk Cimen, eigenaar was van de failliet verklaarde touroperator CNN Travel.

Overigens is het niet voor het eerst dat een bedrijf een reprimande krijgt van het SGR voor onterecht gebruik van haar merk in advertenties of op een website. Een website wordt vaak gemaakt door een extern bureau dat er niet bewust van is dat niet zomaar iedereen het SGR logo mag voeren.

Voor u als klant betekent dit wel oppassen geblazen. Mocht u een pakket reis kopen, vooraf afrekenen bij Turjet en het bedrijf gaat failliet, dan kunt u fluiten naar uw (vakantie)geld.

Als u zeker wilt weten of het bedrijf waar u uw vakantie heeft aangeschaft aangesloten is bij het SGR, dan kunt u dat op de website van het SGR controleren. Let wel op dat reisbedrijven zich vaak inschrijven met de BV naam, maar naar buiten toe een andere merknaam gebruiken. Vaak staat onderaan de website (of op de contact pagina) van het reisbedrijf de BV naam vermeld.

Datum artikel: 30-04-2008 AlgemeenZie ook:

Eén reactie op Turjet geen SGR garantie

  1. Roel Holwerda
    1-05-2008 15:14
    1

    Het SGR vergoedt nooit schade aan gedupeerden wanneer het alleen een vliegreis betreft die niet kan doorgaan vanwege het faillisement van de aanbieder. Dus als Turjet wel SGR deelnemer zou zijn en failliet zou gaan, dan nog zouden in het geval van vliegreizen die “los”zijn aangeboden niet onder dekking vallen.

Een reactie toevoegen over Turjet geen SGR garantie

ATP vakanties