vakantie informatie

Tropische stormen teisteren toeristen

regenEen nieuwe tropische storm met de naam “Alpha” is op weg naar de Dominicaanse republiek en Haiti. Autoriteiten hebben zondag gewaarschuwd voor zware regenval, modderstromen en levensgevaarlijke vloedgolven.
De storm heeft zich zaterdag gevormd in het Caribische gebied. Het meest waarschijnlijke scenario is dat de storm de Dominicaanse republiek doorkruist en Haiti alleen getroffen wordt door zware regenval. Het is ook mogelijk dat Alpha afbuigt naar het westen en aankomt in de hoofdstad van Haiti, Port-au-Prince.
Op dit moment is de orkaan Wilma nog flink huis aan het houden in de Mexicaanse badplaats Cancun. De schade die de orkaan heeft aangericht is zeer ernstig en nog niet eerder vertoond.
Nederlandse toeristen in Yucatan beleefden in schuilkelders en dichtgetimmerde hotels bange uurtjes, toen de orkaan tergend langzaam over hun hoofden trok. Geen van hen heeft bij de Alarmcentrale persoonlijk letsel gemeld. Ongeveer 310 Nederlandse gasten van reisorganisatie Neckermann op het schiereiland kunnen niet eerder dan volgende week terug. OAD heeft 90% van zijn gasten geevacueerd. Uit de Telegraaf.

Datum artikel: 23-10-2005 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Tropische stormen teisteren toeristen

ATP vakanties