vakantie informatie

Thomas Cook verkoopt Belvilla

Thomas Cook Nederland (Neckermann Reizen) heeft haar meerderheidsbelang van 80% in Belvilla Vakantiewoningen verkocht. Het bedrijf is gekocht door de huidige algemeen directeur van Belvilla, Susanne Stolte, samen met twee partners.

Gerard Helming, directievoorzitter Thomas Cook Nederland: “De activiteiten van Belvilla als specialist in de verhuur van vakantiewoningen zijn succesvol en lucratief, maar behoren niet tot de strategische focus van Thomas Cook Nederland en Thomas Cook AG die zich steeds meer richt op allround touroperatorschap”.

“Belvilla handelt binnen de Thomas Cook Nederland organisatie als een zelfstandige onderneming en kent weinig of geen synergie met de overige groepsactiviteiten zijnde touroperator Neckermann, Vrij Uit, Thomas Cook en de eigen retailketen. De verzelfstandiging op deze wijze komt ons wederzijds goed uit en we zien het als een positieve stap voor de ontwikkeling van Belvilla in hun specifieke markt.”

Belvilla is opgericht in 1987 en Thomas Cook Nederland had sinds 1999 een belang van 80%. De overige 20% is en blijft in handen van Europeesche Verzekeringen. Belvilla heeft als marktleider in het segment van vakantiewoningen, een omzet van ruim 20 miljoen Euro waarvan 55 procent via internet wordt gerealiseerd. Susanne Stolte, algemeen directeur sinds 1998, geeft leiding aan zo’n 85 medewerkers op het hoofdkantoor in Heerhugowaard. Met de management buyout gaan geen arbeidsplaatsen verloren.

Susanne Stolte: ” De reden voor deze verzelfstandiging is dat we ons volledig kunnen gaan concentreren op het flexibel inspelen op ontwikkelingen van de nichemarkt waarin Belvilla opereert. We willen ons verder ontwikkelen op de internationale markt, gedreven vanuit het web. We ambiĆ«ren als belvilla.com ook in de toekomst een speler van betekenis te zijn.”

De Management buyout wordt uitgevoerd door Susanne Stolte met de heren Marlof Maks (particuliere beleggingsmaatschappij) en Dries Veen (oud medeoprichter Belvilla). Susanne Stolte zal de algemene directie blijven voeren. Overeengekomen is dat er geen mededeling over de verkoopprijs wordt gedaan.

Datum artikel: 25-08-2005 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Thomas Cook verkoopt Belvilla

ATP vakanties