vakantie informatie

Syrie wil meer toeristen uit Europa

SyrieSyrië gaat in de komende jaren de toeristische promotie sterker op West-Europa richten. Nu komt nog 80% van de bezoekers uit de Arabische landen. Duitsland en Frankrijk krijgen waarschijnlijk als eerste een verkeersbureau. Nederland heeft nog geen hoge prioriteit, gaf een vertegenwoordiger van het Ministerie van Toerisme toe.

Volgens de minister van toerisme van Syrië is zijn land in een “goede conditie” als het om het toerisme gaat. Het bezoek stijgt met ongeveer 16% per jaar. Hun totale aantal ligt nu op ongeveer 3 miljoen, waarvan rond een half miljoen uit West-Europa. Om verdere stijging mogelijk te maken moeten meer hotels worden gebouwd. De regering wil daarvoor de investeringen verdubbelen tot $ 650 miljoen in 2006 en $ 1 miljard in 2007. Voor de promotionele activiteiten wordt een Nationale Tourist Board opgericht, die ook bureaus in het buitenland krijgt.
Belangrijkste aantrekkelijkheid van Syrië zijn de overblijfselen uit het verleden. Voor Christus al was het 12.000 jaar oude land een knooppunt op de handelswegen door de woestijn tussen de Rode Zee en Turkije. Indrukwekkende overblijfselen daarvan zijn in de afgelopen honderden jaren onder het zand gevonden en zichtbaar gemaakt, zoals in Aleppo en Palmyra, maar het zijn er duizenden . Daarnaast biedt een grote variëteit aan religies en culturen een schat aan andere bouwwerken en kunst. Minder bekend is het kustgebied, noordelijk van Libanon, maar dat krijgt nu meer aandacht.
Hoewel Nederland in Syrië voor de promotie nog geen hoge prioriteit heeft, is er in ons land wel al langer een aantal specialistische touroperators actief die vooral cultuurreizen aanbieden.

Datum artikel: 3-11-2005 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Syrie wil meer toeristen uit Europa

ATP vakanties