vakantie informatie

Sterke daling in internationaal toerisme verwacht

earthDe Verenigde Naties heeft een verslag uitgebracht waaruit blijkt dat zij verwachten dat het wereldwijde toerisme zal dalen in 2009 dankzij de verslechterende economische omstandigheden.

De gemiddelde daling van de internationale toeristische industrie is zo’n twee tot vijf procent, waarbij Europa de koploper zal zijn. Maar door de diversiteit van Europese economiĆ«n zal de impact minder zijn dan voor landen die veel meer afhankelijk zijn van toerisme.

In 2008 is het internationale reizigersverkeer nog gestegen met twee procent. Dit cijfer was beter geweest als de tweede helft van 2008 niet zo slecht was geweest als gevolg van de start van de internationale crisis. De groei in de vier jaar ervoor was nog stabiel met een gemiddelde van zeven procent.

Volgens Talib Rifai, de secretaris generaal van de VN World Tourism Organization, is dit geen crisis van de toeristische industrie maar meer een gevolg van de algehele neergaande wereldwijde economie. Hij benadrukt dat de wil om te reizen nog steeds aanwezig is, maar dat toeristen sneller kiezen voor sparen of lokale reizen in tegenstelling tot de duurdere internationale reizen.

Voor diegene die nog wel van plan is om naar het buitenland te reizen deze zomer; het aantal aanbiedingen en last minute stunts zal enorm zijn dit jaar (en waarschijnlijk volgend jaar ook nog wel). Een concurrerende markt voor reizen is een zegen voor reizigers, dus profiteer van de aanbiedingen, nu het kan!

Pas wel op met kleine reisorganisaties zonder SGR, die het water al aan de lippen hebben staan. Vlak voor de zomer zullen er weer een hoop omvallen. U bent gewaarschuwd!

Datum artikel: 16-03-2009 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Sterke daling in internationaal toerisme verwacht

ATP vakanties