vakantie informatie

Ruim anderhalf miljoen Nederlanders op meivakantie

bejaardeOngeveer 1,7 miljoen Nederlanders trekken er tijdens de komende schoolvakantie (29 april tot en met 7 mei) op uit. Ongeveer de helft van hen brengt de vakantie in eigen land door. De andere helft gaat naar het buitenland, zo verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maandag.

De vakantiegangers die in Nederland blijven, kiezen vooral voor bungalows, zomerhuisjes en caravans. De mensen die naar het buitenland gaan, overnachten voornamelijk in een hotel. Frankrijk, Belgiƫ en Duitsland zijn bij hen favoriet.

Vorig jaar gingen in de eerste week van mei twee miljoen mensen op vakantie. Nu zijn dat er dus 300.000 minder. Toch verwacht het NBTC dat dit jaar gunstiger uitpakt voor de toeristensector.

Vorig jaar viel Hemelvaartsdag in de meivakantie. Nu is die dag pas eind mei. “Per saldo is dit jaar gunstiger voor toeristisch Nederland, omdat er een extra vakantiemoment rond Hemelvaart is”, aldus het NBTC.

De ervaring leert volgens een woordvoerster dat mensen geneigd zijn met Hemelvaart nog een lang weekeind weg te gaan. De donderdag van Hemelvaart is een vrije dag en veel mensen hebben (verplicht) vrij op vrijdag erna.

In de meivakantie staan, zoals gebruikelijk, veel evenementen op het programma. Op vrijdag 28 april is in Den Haag de zeventiende editie van KoninginneNach. Koninginnedag wordt dit jaar op zaterdag 29 april gevierd met allerlei activiteiten in het hele land.

Verder zijn er onder meer de Open Cockpitdagen op vliegveld Soesterberg (van 2 tot en met 7 mei). Van 30 april tot en met 5 mei worden in Scheveningen zandsculpturen gebouwd en op 5 mei is in Haarlem voor de 26e keer Bevrijdingspop.

Datum artikel: 25-04-2006 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Ruim anderhalf miljoen Nederlanders op meivakantie

ATP vakanties