vakantie informatie

Reclame Code Commissie: Transavia in de fout

bijna gratis prijzen De luchtvaartmaatschappijen Transavia.com en Wizz Air hebben in strijd met de Reclame Code Reisaanbiedingen geadverteerd en moeten hun prijzen tonen inclusief toeslagen en belastingen. Dit heeft de Reclame Code Commissie bepaald na een klacht van de Consumentenbond.

De beide luchtvaartmaatschappijen hebben in strijd met de richtlijnen voor reisaanbiedingen gehandeld door online prijzen te vermelden die zonder alle verplichte toeslagen en belastingen waren. Volgens Transavia vielen de betreffende prijzen in de boekingsmodule niet onder de Reclame Code Reisaanbiedingen omdat ze geen openbare reclame-uiting zouden zijn. De Reclame Code Commissie heeft dit bezwaar van tafel geveegd omdat ‘er pas sprake is van individueel aanbod als de consument heeft gekozen voor een bepaalde vlucht’.

Het is niet voor het eerst dat luchtvaartmaatschappijen op hun vingers worden getikt voor de onterecht lage prijzen die ze online voorschotelen. Eerder werden Aer Lingus, Jet2com, Sky Europe en Ryanair gemaand om volledige prijzen, inclusief belastingen en toeslagen, te tonen.

Bron: Twinkle

Datum artikel: 2-11-2007 Algemeen



Zie ook:

Een reactie toevoegen over Reclame Code Commissie: Transavia in de fout

ATP vakanties