vakantie informatie

Problemen door hevige sneeuwval

Sneeuw problemenSneeuwliefhebbers die aankomend weekeinde naar de wintersportlanden in Europa vertrekken, moeten rekening houden met lange files. In Nederland zal het niet druk worden, verwacht de ANWB maandag, maar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zullen automobilisten in files terechtkomen.

De regio’s Noord en Midden in Nederland krijgen vrijdag vakantie. Naar schatting 700.000 mensen gaan voor een vakantie de weg op. De helft gaat naar een bestemming buiten Nederland.

De ANWB verwacht de langste files rond Munchen in Zuid-Duitsland en rond de grensovergangen met Oostenrijk. Het land is nog steeds favoriet onder de Nederlandse wintersporters. De verkeersorganisatie denkt dat pas tegen de avond de files zullen afnemen.

In Oostenrijk moet verkeer bij de Tauerntunnel, op de A10 tussen Salzburg en Villach, en op de Fernpasbundesstrasse, de B179 tussen Fussen en Nassereith, rekening houden met vertraging.

In Zwitserland zal het erg druk worden op de A2 tussen Basel en Luzern en Sint Gotthardtunnel en op de A13 tussen Sint Margrethen en Sargans en Bellinzona. Ook reizigers met de autotrein in en naar Zwitserland moeten rekening houden met vertragingen.

Wintersportliefhebbers die naar Frankrijk gaan, zullen op de A40 tussen Macon en Genève, op de A43 tussen Lyon en Chambery en op de grote wegen rond Albertville, Grenoble, Môutiers en Le Bourg d’ Oisans vertraging ondervinden.

Regio Zuid gaat op 24 februari op vakantie.

Uit: Nu.nl

Datum artikel: 13-02-2006 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Problemen door hevige sneeuwval

ATP vakanties