vakantie informatie

Onrust Thailand slecht voor toerisme

Rellen in ThailandTerwijl de politieke onrust in Thailand aanhoudt, houden de reisorganisaties hun hart vast. Thailand is toch een van de populairste vakantie bestemmingen van Zuid-Oost Aziƫ en deze onrust kan ernstige gevolgen hebben voor het toerisme naar Thailand.

De overheden van Zuid Korea, China en Japan hebben al een reiswaarschuwing af gegeven. De komende week zullen veel landen dit advies volgen. Nederland heeft dit overigens (tot op heden) niet gedaan.

Thai Airways, dat toch al in de rode cijfers zat vanwege de brandstof prijzen, heeft aangegeven de afgelopen dagen een 10% daling van het aantal reserveringen te hebben waargenomen.

In Phuket hebben de protesten al direct invloed op het aantal vluchten. De luchthaven en enkele populaire stranden zijn gesloten als gevolg van verhoogde beveiligingsmaatregelen door de protesten.

Een eerdere coup was niet gewelddadig, toen konden toeristen rustig met de militairen op de foto. Deze keer kan het gevaarlijker worden. De chaotische rellen kunnen wel eens escaleren in erg gevaarlijke situaties. Als u een reis aan het plannen bent naar het land van de eeuwige glimlach, dan zult u op dit moment weinig glimlachen ontdekken tussen de rellen en acties van militairen.

Datum artikel: 3-09-2008 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Onrust Thailand slecht voor toerisme

ATP vakanties