vakantie informatie

Nog steeds veel onveilige sex op vakantie

BirgitVier op de tien jongeren nemen geen condooms mee op vakantie. Ook op de vakantiebestemming zelf kopen velen geen condooms als ze een partner ontmoeten. In de zomer van 2005 gebruikte dertig procent van de jeugd geen voorbehoedsmiddel tijdens seks met een nieuwe partner.

Dat blijkt uit onderzoek van Soa Aids Nederland. De stichting vindt het ernstig dat de jeugd die wel condooms meeneemt, de rubbertjes vaak niet gebruikt. Jongeren noemen het omdoen van het voorbehoedsmiddel vaak ‘een hinderlijke onderbreking’. Ook komt het volgens de stichting regelmatig voor dat beide partners zoveel alcohol op hebben dat ze zich om veilige seks niet druk maken.

Soa Aids Nederland begint daarom vlak voor het zomerseizoen een campagne om te wijzen op de gevaren van onveilige seks. In een spotje speelt zangeres en actrice Birgit Schuurman een stewardess.

In plaats van de gebruikelijke veiligheidsinstructies in het vliegtuig toont ze de verbaasde passagiers een condoom. Ze spoort hen aan veilig te vrijen en laat met behulp van een dildo zien hoe je het rubbertje afrolt.

Datum artikel: 14-06-2006 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Nog steeds veel onveilige sex op vakantie

ATP vakanties