vakantie informatie

Milieu vriendelijk reizen met Google

Google TravelGoogle heeft een nieuwe site in het leven geroepen die moet tonen dat het bedrijf een groen hart heeft. Onder de naam Google Green wordt informatie gegeven over groene locaties en milieubewuste instellingen in steden.
De site, die gebruikmaakt van de landkaarten van Google Maps, biedt momenteel informatie over groene zones in de Amerikaanse steden San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, New York en Orlando. Google heeft aangekondigd dat andere steden en landen zullen volgen.

Op de stadskaarten wordt aangegeven waar zich natuurmusea, veganistische restaurants, maneges, autoverhuurders met elektrische auto’s en stadsparken bevinden. De locaties zijn geselecteerd door de milieuorganisatie Earth Day Network. Wie op een locatie klikt, krijgt een filmpje te zien over de betreffende plaats of instelling.

Met de site speelt Google handig in op een trend. Niet alleen wordt de milieuwetgeving voor IT-bedrijven steeds strenger, ook consumenten kijken steeds vaker naar hoe ‘groen’ een bedrijf is.

En dus werkt Google met de nieuwe site aan zijn imago, en noemt Luanne Calvert van het bedrijf het promoten van milieubescherming “een van de belangrijke doelstellingen van Google.”

Datum artikel: 2-06-2006 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Milieu vriendelijk reizen met Google

ATP vakanties