vakantie informatie

Profiteer Van De Kredietcrisis, Reis Naar IJsland!

Een van de zwaarst door de krediet crisis getroffen landen is IJsland. In de top jaren 90 groeide IJsland snel uit tot een van de rijkste landen ter wereld (inkomen per inwoner). Het land profiteerde van een economische hervorming, een sterk groeiende aandelen markt en een toenemende vraag naar vis uit de IJslandse wateren.

Maar IJsland heeft haar rijkdommen helaas (voor hen) voornamelijk ingezet in de kredietmarkt, welke op dit moment volledig op zijn gat ligt. Veel IJslanders sluiten hiermee acht vette jaren af met een persoonlijk faillissement.

De IJslandse Kroon is inmiddels zo hard in waarde aan het dalen dat het vergelijkbare vormen gaat aannemen met de Zimbabwaanse en de Turkmeense valuta’s.

Vreselijk voor de IJslanders, maar goed nieuws ons wereldreizigers! Onze sterke Euro is veel geld waard in IJsland en daarom zijn hotels, restaurants, attracties, etc. erg goedkoop. Dus boek snel je vliegticket naar Reykjavik. Vergeet je schaatsen niet!

Datum artikel: 8-10-2008 AlgemeenZie ook:

2 Reacties op Profiteer Van De Kredietcrisis, Reis Naar IJsland!

 1. Manon ten Have
  8-10-2008 14:36
  1

  IJsland is op het moment inderdaad erg goedkoop! Het is echter al wel heel erg lang geleden dat je in Reykjavik kon schaatsen midden in de stad. Ik zou de schaatsen dus maar thuis laten ;). (momenteel is het rond de 10 graden, gemiddeld is in hartje winter het +2 graden)
  Verder is IJsland prachtig een echte aanrader en dus nog nooit zo goedkoop geweest, dus heeft IJsland altijd al op je lijstje gestaan? Profiteer dan NU!

 2. Redactie
  8-10-2008 15:20
  2

  Inderdaad, schaatsen is niet mogelijk. We vonden de foto gewoon erg mooi.

  Hier staat trouwens ook nog een reisverhaal over IJsland.

Een reactie toevoegen over Profiteer Van De Kredietcrisis, Reis Naar IJsland!

ATP vakanties