vakantie informatie

Hotels.nl lacht zich kapot om schapen actie

SchaapjeDe ruzie tussen de Bert Kuiper, burgemeester van het friese Skarsterlân, en Hotels.nl om de grazende ‘reclameschapen‘ in zijn gemeente begint lachwekkende vormen aan te nemen. De tierende burgemeester legde Hotels.nl vorige week een dwangsom op van 20.000 euro, als de reclameschapen niet tijdig verwijderd zouden worden. Hierop reageerde Hotels.nl vrij laconiek dat ze die boete niet erg schokkend vonden en zouden deze gewoon betalen, zodat de reclame actie door kon gaan. “Dat is pure provocatie”, foeterde Kuiper vandaag in de Telegraaf. Waarmee hij het publiciteitsvuurtje nog maar eens aanwakkerde.

Hij heeft de dwangsom nu verhoogt tot de (evenmin schokkende) som van 50.000 euro. De reactie van Hotels.nl valt al te raden.. Kuiper is daarmee nog niet uitgeraast. Hij trapt al even gewillig in de volgende publiciteitsval van Hotels.nl en gaat zich nu druk maken over de tot mini-stal omgebouwde glasbakken, die inmiddels bij de beestjes in de wei zijn neergezet. De zogeheten ‘sheep shelters’, zoals de slimme reclamemakers de eenheden hebben genoemd, moeten ook rap het veld ruimen. Reclame langs de snelweg mag nu eenmaal niet in zijn gemeente, vindt Kuiper.

Update: Hotels.nl gaat het aantal schapen aan de rotonde bij Joure met nog vier kuddes uitbreiden naar in totaal 60 schapen. Alle schapen op die locatie zullen dan een dekje dragen met de tekst:
Burgemeester bedankt‘. Ook de huidige kudde wordt van een nieuw dekje voorzien.

Datum artikel: 22-04-2006 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Hotels.nl lacht zich kapot om schapen actie

ATP vakanties