vakantie informatie

Hond mee op wintersport

Dat kinderen mee gaan op een skivakantie is intussen geen zeldzaamheid meer, maar vaak gaan die dan ook nog in een eigen skiklas. Ook de hond gaat soms mee, maar om met de baas op de piste te gaan is ongewoon. Dat is ook niet eenvoudig. Daarvoor wordt intussen echter een speciale cursus aangeboden. Baas en hond leren daar hoe ze in die situatie met elkaar om moeten gaan.

De hond leert de grondregels in geval de baas of iemand anders door een lawine wordt getroffen, zelfs in het nachtelijke duister. De baas wordt geinformeerd over het sociale gedrag van de hond en noodzakelijke directe maatregelen in geval van een lawine. Een dierenarts informeert over de eventuele eerste hulp aan de hond zelf en hoe overbelasting van de hond bij skitoeren vermeden kan worden. Een gemeenschappelijke toer tot 2250 meter rond de cursus af.
Behalve baas en hond zijn daarbij uiteraard de cursusleiders die ervaren want berggids en ook instructeur voor honden van de bergwacht zijn Ook is een overnachting inbegrepen in een schuilhut. De honden worden in een bijgebouw ondergebracht, want samen skiƫn is OK, maar samen slapen nog niet.
Top Mountain Tours biedt voor deze winter overigens nog slechts een beperkt aantal mogelijkheden aan, op 17 februari en 10 maart. Volgende winter zijn er echter weer nieuwe mogelijkheden.

Verdere informatie: www.top-mountain-tours.de

Datum artikel: 1-02-2010 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Hond mee op wintersport

ATP vakanties