vakantie informatie

Hond mee in het vliegtuig?

hond in het vliegtuigVliegen met je hond is geen feest. Enkele luchtvaartmaatschappijen laten het toe een hond mee te nemen in cabine, maar alleen wanneer deze onder de stoel past. Voor de overige honden is een plaats in de bagage ruimte de enige oplossing.
Voor menig hond is deze reis in het bagageruim een waar trauma, waar ze nog lang last van hebben. In de Verenigde Staten hebben enkele honden eigenaren een truukje bedacht, het is daar namelijk mogelijk je hond (kostenloos) te registeren als service dier (bijvoorbeeld als blinde geleidehond). Na registratie mag het dier altijd mee in de cabine. Het is natuurlijk wachten tot hier weer iets tegen gedaan wordt. Voor zover ik weet is dit truukje in Nederland niet mogelijk.

Maar gelukkig voor de viervoeter liefhebbers komt er een nieuwe airline: Pet Airways, een vliegmaatschappij alleen voor dieren. “Met Pet Airways vliegt je huisdier veilig en comfortabel. Dieren vliegen in de cabine en niet in het bagageruim. Vanaf de incheck bij de Pet Lounge tot aan de aankomst op de plaats van bestemming, wordt uw dier verwend door onze Pet Attendants, die er voor zorgen dat uw dier niets te kort komt. U kunt zelfs in de gaten houden hoe het met uw huisdier gaat”.

De vliegmaatschappij zal in eerste instantie in de Verenigde Staten van start gaan met zo’n twintig vliegtuigen. Of het bedrijf ooit over de oceaan zal gaan vliegen is nog niet duidelijk

Ik heb geen idee of dit concept zal gaan werken. Ik denk dat het best eens succesvol kan zijn, wanneer ze een paar keer per maand tussen Europa en de Verenigde Staten gaan vliegen.

Filmpje:

Datum artikel: 26-03-2009 AlgemeenZie ook:

5 Reacties op Hond mee in het vliegtuig?

 1. Svetlana Dieteren
  12-05-2009 21:18
  1

  Ik vind een geweldig idee, want ik heb zelf een hond en weet af en toe niet wat ik moet doen meenemen of thuis laten. In de bagage van het vliegtuig vind ik ook geen prettig idee en wil mijn hond ook niet aandoen. Ik hoop dat we snel van deze vliegtuigen gebruik kunnen maken.

 2. alena homma
  14-07-2009 13:08
  2

  Wij zijn van plan in oktober een pup te nemen maar we zoeken ook een plek om de hond onder te brengen als we weg gaan.
  Is er een organisatie die bv regelt dat ik de hond van de ander neem in geval van vac. bv, en vervolgens ik mijn hond bij hen onder kan brengen zo zijn we bijna altijd verzekerd van een goede plek.
  Wij nemen een cavelier king charles.

  Alena

 3. Blanca
  11-06-2010 19:08
  3

  Ik heb een kleine Jack Russel, maar mijn hond is zelfs te ‘groot’, om hem mee te nemen in de cabine van het vliegtuig. Vliegtuigmaatschappijen maken het de hondenbezitter niet makkelijk. De afmetingen van de honden-reistas voor in de cabine zijn afgestemd op een formaat, chihuahua of vlinderhondje. De afmetingen voor de reisbenches in de cabine zouden wat mij betreft mogen worden aangepast. Ik hoop dat PetAirways ook snel Europa, Nederland gaat aandoen. Ik ben dan een van de eerste passagiers samen met mijn hondje van 5 kg….!!!

 4. asya
  21-01-2011 14:44
  4

  hoi allemaal ,
  ik wil heel graag mijn honden meenemen naar vakantie
  maar ik weet niet hoeveel dat gaat kosten
  weet iemand raad?

 5. Annie
  20-02-2011 14:53
  5

  Heel herkenbaar voor ons, reactie van Blanca. Onze JackRussell is reeds 3 x met ons naar Aruba gereisd. Ondanks dat wij telkens bewust een vlucht zonder tussenstop(s) reserveerden kwam KLM met een wijziging in het vluchtschema (meestal terugreis). Terwijl 10 uur vliegen in het ruim voor een hondje al een hele kwelling is! Wij hopen derhalve ook dat PetAirways spoedig vluchten vanuit Nederland gaat aandoen!

Een reactie toevoegen over Hond mee in het vliegtuig?

ATP vakanties