vakantie informatie

Helios Airways krijgt een nieuwe naam

Helios Airways De Cypriotische Libra Holidays Group verandert de naam van zijn luchtvaartmaatschappij Helios Airways in Ajet Airways. Het eerste toestel van de maatschappij is inmiddels al voorzien van een nieuw kleurenschema met de nieuwe benaming. De naam Helios Airways heeft een negatieve klank sinds de vliegramp in augustus vorig jaar, waarbij 121 inzittenden om het leven kwamen.

Na het tragische ongeval met een Boeing 737-300 van de luchtvaartmaatschappij had de maatschappij volgens de Cypriotische Financial Mirror te kampen met serieuze problemen. Daarop besloot Libra de vliegactiviteiten onder te brengen bij het nieuwe Ajet Airways Ltd, een 100 procent dochteronderneming van Libra. De lease-overeenkomsten van de twee Boeing 737-800’s van Helios zijn ook overgedragen.

Er staan uitsluitend chartervluchten op het programma. Voorganger Helios had ook lijndienstroutes. Overigens is de start van Ajet uitgesteld vanwege problemen met de licentie. De Cypriotische regering staat niet toe dat Ajet op de licentie van Helios gaat vliegen.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Datum artikel: 29-03-2006 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Helios Airways krijgt een nieuwe naam

ATP vakanties