vakantie informatie

Grote storing in vliegverkeerssystemen Brazilië

doet het niet Een aanzienlijk deel van de luchtverkeersleiding in Brazilië is zaterdag enige tijd buiten werking geweest.

De storing volgde niet lang nadat president Luiz Inacio Lula da Silva in een boodschap aan de natie had verzekerd dat het vliegverkeer in het land veilig is omdat het uitstekend wordt begeleid en gecontroleerd. Dit naar aanleiding van het vliegtuigongeluk in Sao Paulo afgelopen dinsdag. Hierbij kwamen alle inzittenden om het leven.

De luchtverkeersleiding valt onder Defensie en heet Geintegreerd Centrum voor Luchtverdediging en Vliegverkeer (Cindacta). In het noordwestelijke Manaus, in het Amazonegebied, deed zich zaterdag in het Cindacta-centrum kortsluiting voor.

Als gevolg daarvan was er geen communicatie meer en de radars werkten niet gedurende twee uren. Dit bevestigde zaterdag de directeur van de publiekeinstelling die luchthavens beheert, Jose Carlos Pereira.

Het incident leidde tot tal van vertragingen en tot het afgelasten van bijna honderd vluchten. Bijna de helft van de 950 geplande vluchten liep vertraging op. De grootste problemen ondervonden internationale vluchten met routes over het noorden van Brazilië heen.

Via: Nu.nl

Datum artikel: 22-07-2007 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Grote storing in vliegverkeerssystemen Brazilië

ATP vakanties