vakantie informatie

Goedkope overnachting door fout op Expedia website

expediaDoor een fout van het online reisbureau Expedia hebben duizenden reizigers voor een schijntje exclusieve hotelkamers geboekt in Japan. Een overnachting in het Hilton in Tokio of Osaka kostte twee dollar per nacht.

Expedia annuleerde meteen alle boekingen toen zij de fout ontdekte. Alleen reizigers die in de maand november boekten mogen de vruchten plukken van de vergissing, schrijft de Volkskrant. Anderen kregen ter compensatie een voucher van 250 dollar. Op Flyertalk.com uiten bezoekers hun ongenoegen over dit zoethoudertje en eisen een fatsoenlijke compensatie.

De vraag is echter of de ‘gedupeerde’ reizigers met recht een vordering bij het reisbureau kunnen neerleggen. Op iedere koper rust in het overeenkomstenrecht een onderzoeksplicht. En het is natuurlijk vraag of een nacht in het Hilton voor twee dollar als reĆ«el aanbod kan worden beschouwd, zegt docent privaatrecht Verstappen van de Universiteit van Maastricht. Op het reizigersforum zeggen veel reizigers hun boeking te hebben geverifieerd bij Expedia. ‘Als dat te bewijzen is hebben zij, zeker in de Verenigde Staten, recht op een schadevergoeding’, aldus Verstappen.

Uit: Zibb.nl

Datum artikel: 18-11-2005 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Goedkope overnachting door fout op Expedia website

ATP vakanties