vakantie informatie

‘Gedupeerde passagiers krijgen geen geld terug’

favours Luchtreizigers weten niet wat hun rechten zijn bij geannuleerde vluchten, langdurige vertragingen en overboekingen. En worden daar door de luchtvaartmaatschappijen ook niet op gewezen. Met als gevolg dat zij niet de financiële compensatie krijgen waar zij recht op hebben, zo meldt de Consumentenbond.

De Consumentenbond kreeg op het meldpunt ‘Vervolgen Vakantievreugde?’ dat opengesteld was van half juli tot half september ruim 1000 reacties. Van de luchtvaartpassagiers die zich bij de bond gemeld hebben was slechts vier procent op de hoogte van de nieuwe regels die sinds februari 2005 van kracht zijn.

Luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht om passagiers die te maken krijgen met geannuleerde vluchten, langdurige vertragingen en overboekingen te informeren dat zij in bepaalde gevallen een financiële compensatie kunnen krijgen. En als mensen wel op de hoogte waren en aanspraak maakten op de regeling, deden de luchtvaartmaatschappijen vaak een beroep op bijzondere omstandigheden. Met als gevolg dat gedupeerden in de praktijk geen geld terugkregen, zo concludeert de Consumentenbond.

De belangenorganisatie pleit daarom voor een loket op Schiphol waar passagiers informatie kunnen krijgen over hun rechten. Daarnaast moet er een onafhankelijke geschillencommissie komen zodat mensen gemakkelijk en goedkoop hun gelijk kunnen halen.

Bron: LuchtvaartNieuws.nl

Datum artikel: 21-12-2005 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over ‘Gedupeerde passagiers krijgen geen geld terug’

ATP vakanties