vakantie informatie

Gedragscode ANVR tegen “exclusief prijzen”

moneybag
Het AD publiceerde een paar dagen geleden een interessant artikel over de gedragscode van het ANVR. Hiermee moeten misleidende “vanaf” prijzen tot het verleden behoren in de reiswereld.

De ANVR (reisondernemingen) bespreekt binnenkort de ‘gedragscode reisaanbiedingen’ met de ministeries van Economische Zaken en Verkeer en Waterstaat en de Consumentenbond.

Staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken dreigde vorig jaar al met maatregelen om aanbieders te verbieden exclusief prijzen te hanteren. Transparante prijzen vindt ze de verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven zelf.

De ANVR en ook luchtvaartmaatschappijen vinden dat andere partijen mee moeten doen, zoals de Recron (recreatieondernemingen). Bungalowparken moeten bijvoorbeeld de prijs inclusief de schoonmaakkosten laten zien.

,,We zijn druk in overleg,” aldus een woordvoerder van de ANVR. ,,En gezien de lange voorbereidingstijd van de vakantiegidsen is 1 april volgend jaar het vroegst haalbare.”

Het ministerie van Economische Zaken wacht af. ,,Er is geen tijdslimiet gesteld, maar wat ons betreft zou het zo snel mogelijk moeten worden geregeld door de reisbranche.”

Deze gedragscode lijkt mij alleen te kunnen werken als alle reisaanbieders mee doen. Reisaanbieders zonder ANVR lidmaatschap kunnen doorgaan met het adverteren van exclusief prijzen, ondankt hun kleine marktaandeel. Deze partijen zullen op een andere manier bekeerd moeten worden (overheidssancties?)

Datum artikel: 9-02-2006 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Gedragscode ANVR tegen “exclusief prijzen”

ATP vakanties