vakantie informatie

‘Gedeeltelijke decompressie in ramptoestel Helios Airways’

Helios Airways Aan boord van de verongelukte Boeing 737-300 van Helios Airways was slechts sprake van een gedeeltelijke decompressie. Dat meldde onderzoeksleider Serafim Kamoutsis maandag in Athene na een reconstructie van de rampvlucht. Met een Boeing 737 van Olympic Airlines werd precies dezelfde route gevlogen als het Helios-vliegtuig op 14 augustus maakte.

Uit de reconstructie blijkt dat de piloten voldoende tijd moeten hebben gehad om de controle over het vliegtuig terug te krijgen. Het is vooralsnog onduidelijk waarom dit niet gebeurd is, zo melden Cypriotische media. De piloten hadden de beschikking over zuurstof, maar hebben dit om een onverklaarbare reden niet kunnen gebruiken.

Het toestel steeg maandagochtend met vluchtnummer OA121 op vanaf de luchthaven van Larnaca. Tijdens de vlucht werden grotendeels dezelfde procedures gevolgd als bij het Helios-vliegtuig. Zo werd dezelfde hoogte aangehouden en vloog men twee cirkels over het eiland Kea. In werkelijkheid ging het om negentien rondjes. Daarna werd, ge√ęscorteerd door twee F-16’s, laag over de crashlocatie in Grammatikos ten noorden van Athene gevlogen. Ondertussen filmden de F-16-vliegers de gebeurtenissen in de cockpit van de 737.

Volgens het hoofd van het Griekse onderzoeksteam zijn de gegevens van de reconstructievlucht zeer belangrijk. Het voorlopige rapport over de oorzaken van de ramp is eind februari of begin maart gereed. Bij de ramp kwamen alle 121 inzittenden om het leven.

Bron: LuchtvaartNieuws.nl

Datum artikel: 21-12-2005 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over ‘Gedeeltelijke decompressie in ramptoestel Helios Airways’

ATP vakanties