vakantie informatie

Formule 1 Singapore

Formule 1 Singapore

28 september is het zover: De allereerste nacht race (ja in het donker, onder de straat lantaarns) van de Formule 1. De teams reizen daarvoor af naar Singapore, waar ze het tegen elkaar opnemen op een straten circuit door het haven gebied.

Singapore staat bekend als (bijna) klinisch georganiseerde stad/land, waar je zelfs al een boete kan krijgen voor het uitspugen van je kauwgom op straat. Maar vergeet niet dat een stad met een van de hoogste bevolkingsdichtheid cijfers, een strak beleid moet volgen. Anders loopt het daar totaal uit de hand.

Maar zijn er eigenlijk wel racefans in Singapore? Uitgaande van het feit dat nog slechts 5% van de kaarten beschikbaar zijn, zou ik zeggen van wel. Formule 1 is een echt status symbool, vergelijkbaar met het organiseren van Olympische Spelen.

Het stratencircuit in Singapore is spectactulair te noemen. De baan gaat deels over het water in de haven, langs St. Andrews Cathedral en het gemeentehuis. Sommige gelukkige fans zullen de race kunnen volgen vanuit hun hotelkamer.

Datum artikel: 4-09-2008 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Formule 1 Singapore

ATP vakanties