vakantie informatie

Einde aan spotgoedkope en misleidende vliegtickets

Dubbeltje hier, Dubbeltje daar Een aantal grote luchtvaartmaatschappijen wil een einde maken aan lokprijzen: de spotgoedkope vliegtickets die met alle toeslagen erbij vaak twee of drie keer zoveel blijken te kosten. Onder druk van de Europese Commissie hebben veel vliegmaatschappijen besloten de werkelijke tarieven te gaan hanteren.

Swiss, een dochtermaatschappij van Lufthansa, beet donderdag het spits af door alleen nog all-inn vliegprijzen te vermelden. De Oost-Europese prijsvechter Sky Europe volgt vandaag. Ook KLM heeft aangekondigd binnen een paar maanden met de ‘echte’ tarieven te komen.

De toeslagen op vliegtickets zijn op dit moment hoger dan ooit. Een brandstoftoeslag van honderd euro voor een paar uur vliegen is geen uitzondering. Luchtvaartmaatschappijen ‘vergeten’ dit vaak te vermelden en onervaren reizigers denken er zelf niet over na, als ze een reisje Turkije of Egypte boeken voor een paar tientjes.

Een waarschuwing van de Europese Commissie dat er binnenkort onderzoek zou komen naar de werkelijke prijzen van vliegreizen, zorgde voor opschudding in de reisbranche. Verschillende vliegmaatschappijen kondigden aan hun aanbiedingen nog eens onder de loep te nemen.

Via: Zibb.nl

Datum artikel: 17-03-2006 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Einde aan spotgoedkope en misleidende vliegtickets

ATP vakanties