vakantie informatie

Eerste stap naar ruimtetoerisme

Ruimte ToerismeHoewel ruimtetoerisme nog steeds iets voor de toekomst is zijn afgelopen donderdag in de V.S. de eerste overheids regelementen uitgegeven.

Meer dan 120 pagina’s met regels voor ruimtetoerisme, met betrekking op van alles van medische eisen tot preflight training voor passagiers. Er wordt o.a. ingegaan op de kwaliteisen van het personeel en hoe de training van het personeel eruit moet zien.

De uitgifte van de regels zijn een eerste stap in de ontwikkeling van ruimtetoerisme in de V.S. Het mandaat is vorig jaar ondertekend door President Bush.

In 2001 werd zakenman Dennis Tito ‘s werelds eerste ruimtetoerist toen hij in een Russische Soyuz capsule naar het internationale ruimte station afreisde. Een jaar later volgde de Zuid Afrikaanse internet miljonair Mark Shuttleworth in een soortgelijke vlucht, hij betaalde daar $20 miljoen voor.

Vorig jaar bereikte Burt Rutan een doorbraak in burgelijke ruimtevaart door met zijn SpaceShipOne twee keer in vijf dagen de dampkring te verlaten. Hiermee won hij de prestigieuze Ansari X prijs van $10 miljoen dollar.

Twee maanden geleden werd Greg Olsen, een ondernemer die miljoenen verdiende met zijn Princeton N.J. Technology bedrijf, de derde ruimte toerist die afreisde naar het internationale ruimte station.

Het Britse bedrijf Virgin Galactic is van plan vanaf 2007 regelmatige vluchten tot buiten de atmosfeer (gedefinieerd als 100km hoogte) aan te bieden voor een bedrag van rond de 200.000 dollar. Hiermee wordt ruimtetoerisme bereikbaarder voor wat minder puissant rijken. Uiteindelijk moet een dergelijk uitstapje rond de 10.000 dollar gaan kosten om echt grote markten aan te boren.

Datum artikel: 28-01-2006 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Eerste stap naar ruimtetoerisme

ATP vakanties