vakantie informatie

Eerste ruimte hotel opent zijn deuren in 2012

Space hotelWe hebben het hier al vaker gehad over het nieuwste fenomeen; ruimte toerisme, maar dat ging meestal over de ontwikkelingen in massa ruimte vervoer. Vorige week zijn de eerste stappen gezet naar een eerste ruimte hotel.

‘s Werelds eerste ruimte hotel zal zijn deuren openen ergens in 2012. Wat begon als een hobby project van Xavier Claramunt, een architect uit Barcelona, is langszaam een werkelijkheid aan het worden. Dit dankzij zijn gedetaileerde plannen en een investering van 3 miljard dollar. Gasten van de “Galactic Suite” vliegen rond de wereld in 80 minuten, waar zij de zon 15 keer op zien komen en het gevoel van gewichtsloosheid meemaken.

In speciale pakken kunnen de gasten door het luxueuze hotel rond vliegen. Er is alleen nog steeds een probleen: toiletten.. De architect heeft het douche gedeelte inmiddels ondervangen; gasten zweven door een speciale “spa room” gevuld met kleine water belletjes, maar ze zijn er nog niet helemaal uit hoe ze de gasten “hun behoeften” kunnen laten doen op een manier dat past bij een luxe hotel met een gigantisch prijskaartje.

Over de prijs gesproken; het is 4 miljoen dollar om drie nachten te verblijven in het ruimte hotel. Dat is inclusief een trainingskamp van 8 weken. Ik kan me niet voorstellen dat ik zo veel geld uit zou geven aan een hotel overnachting, maar ik heb dan ook geen miljoenen te besteden, dus wie weet..

Datum artikel: 13-08-2007 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Eerste ruimte hotel opent zijn deuren in 2012

ATP vakanties