vakantie informatie

E-ticketing in opmars

e-ticketPapieren tickets moeten eind 2007 internationaal geheel zijn verdwenen en vervangen door elektronische, kortweg e-ticketing genoemd. Voor de IATA, de overkoepelende organsatie van vliegtuigmaatschappijen, heeft dat hoogste prioriteit om de efficiëncy in de luchtvaart te verbeteren.
Eind dit jaar moet wereldwijd 40% van de tickets elektronisch zijn, eind volgend jaar 75%. Nederland heeft nu overigens al 67% bereikt en staat daarmee op de tweede plaats. Eerste is Groot Brittannië.

Landen die nog achter lopen met e-ticketing worden op alle mogelijke manieren gesteund.
De IATA verzorgt onder andere workshops en presentaties voor zowel airliners als agenten. “Men merkt nu ook dat achterblijvers bezig zijn een inhaalslag te maken”, meent Manfred Blondeel, die als Regional Program Manager van IATA voor 10 Europese landen is aangesteld en de schakel vormt tussen de country managers in die landen en het IATA hoofdkantoor in Genève. Volgens hem vervullen de grote nationale airlines als de KLM een voortrekkersrol bij het promoten van de e-ticketing, zowel bij andere airlines als agenten en het publiek. De laatste hebben vaak nog grote moeite bij de bediening van het systeem.

Datum artikel: 5-10-2005 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over E-ticketing in opmars

ATP vakanties