vakantie informatie

Dengue-epidemie treft Aruba

Dengue Mug

Op Aruba heerst een dengue-epidemie. Van oktober tot en met januari zijn ruim 1600 mensen getroffen door de ziekte. Deze wordt overgedragen door de zogeheten tijgermug. Aruba telt naar schatting ruim 100.000 inwoners.

Veel voorkomende symptomen van de ziekte, die ook wel knokkelkoorts wordt genoemd, zijn hoge koorts, ernstige hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn, pijn achter de ogen en huiduitslag. Ook kunnen bloedingen en een shock ontstaan. Dat gebeurt overigens meestal alleen als de patiënt de ziekte al eerder heeft gehad. Als in dat geval niet op tijd wordt ingegrepen, kan de ziekte dodelijk zijn. Dengue komt het hele jaar op kleine schaal voor in het hele Caribische gebied. Aantallen zoals die nu door de Directie Volksgezondheid worden genoemd, zijn uitzonderlijk.

De enige manier om ervoor te zorgen dat de epidemie wordt beëindigd, is als alle muggenbroedplaatsen worden uitgeroeid. Het heeft de afgelopen maanden veel geregend op Aruba, waardoor er veel stilstaand zoet water is. Dat is een ideale kraamkamer voor de tijgermug.

Bron: AD.nl

Meer informatie over Dengue: Travelclinic

Datum artikel: 5-03-2006 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Dengue-epidemie treft Aruba

ATP vakanties