vakantie informatie

Dagelijks meer films in vliegtuig bekeken dan in bioscoop

planeEr wordt per dag bijna drie keer zo vaak film gekeken aan boord van Nederlandse vliegtuigen die naar of van Amsterdam vliegen, dan in de hoofdstad zelf. Dat staat in de jongste editie van het reismagazine Advanced Traveller. Aan boord van alleen alle Nederlandse vliegtuigen wordt dagelijks bijna 22.000 keer een speelfilm bekeken.

Dat blijkt uit informatie die de redactie van Advanced Traveller kreeg van de vier Nederlandse luchtvaartmaatschappijen. Aan boord van KLM-vliegtuigen op routes van en naar Amsterdam worden per dag circa 20.000 speelfilms bekeken. Daar komen dagelijks nog ruim 1000 films aan boord van toestellen van Martinair bij, alsook zo’n 550 bij Transavia en 220 bij ArkeFly.

Met die 22.000 bekeken films op vluchten van en naar Amsterdam worden in Nederlandse vliegtuigen dagelijks bijna drie keer zoveel films bekeken als in de hoofdstad zelf. Uit cijfers (over 2004) van de gemeente Amsterdam blijkt namelijk dat gemiddeld 8500 mensen per dag een bioscoop bezoeken.

Worden bij de filmkijkers in de lucht de buitenlandse luchtvaartmaatschappijen die Amsterdam aandoen opgeteld, dan worden er op vluchten van en naar Nederland waarschijnlijk meer films gekeken dan in Nederland zelf. Per dag bezoeken gemiddeld 55.000 mensen een bioscoop.

Aanleiding voor het onderzoek van de redactie van Advanced Traveller is een jubileum van het inflight entertainment. Na eerdere experimenten werd veertig jaar geleden een aanbeveling van IATA over vertoning van speelfilms wereldwijd overgenomen. Door middel van 16mm-projectoren mochten vanaf medio 1966 speelfilms aan boord worden vertoond.

Datum artikel: 5-07-2006 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Dagelijks meer films in vliegtuig bekeken dan in bioscoop

ATP vakanties