vakantie informatie

Creditcard gegevens Hotels.com klanten op straat

Hotels dot comDe diefstal van een onbeveiligde laptop was voor Hotels.com aanleiding om bijna een kwart miljoen klanten te waarschuwen dat hun creditcard-gegevens mogelijk gestolen zijn.

De laptop werd eind februari al gestolen van een Ernst & Young-boekhouder die het apparaat in zijn auto had achtergelaten, zo meldt Cathy Bump van Hotels.com. Op 3 mei bracht Ernst & Young Hotels.com op de hoogte van de diefstal. Vorige week begonnen de bedrijven met het versturen van brieven, nadat ze hadden uitgezocht welke klanten mogelijk risico liepen door de diefstal.

De namen, adressen en creditcard-gegevens van zo’n 243.000 klanten van Hotels.com stonden op de laptop. De gegevens hadden voornamelijk betrekking op transacties uit 2004, maar trof ook mensen die in 2002 en 2003 een hotel boekten via de website.

Volgens Ernst & Young-woordvoerder Ken Kerrigan zijn er nog geen signalen dat de gestolen informatie misbruikt is. Kerrigan laat verder weten dat Ernst & Young alle data op zijn laptops in de VS en Canada na de diefstal heeft voorzien van encryptie. Het bedrijf biedt gedupeerde klanten aan een jaar lang gratis hun creditcard-verkeer in de gaten te houden.

De Verenigde staten worden de laatste maanden geteisterd door diverse laptop-diefstallen waarbij gevoelige informatie wordt verkregen. Deze week werd een laptop van het Amerikaanse YMCA gestolen, waarop creditcardgegevens en sofinummers van zo’n 68.000 YMCA-leden stonden. Vorige maand lekte gevoelige informatie over 26,5 miljoen oorlogsveteranen uit in Amerika, na de diefstal van een laptop en externe harde schijf.

Uit: Webwereld

Datum artikel: 6-06-2006 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Creditcard gegevens Hotels.com klanten op straat

ATP vakanties