vakantie informatie

Bezinning op vakantie

Werken op vakantieEen op de vijf werknemers ziet na de vakantie als een berg op tegen de eerste werkdag. Een kwart komt positief terug van vakantie en heeft er geen moeite mee weer aan de slag te gaan.

Dat blijkt uit de Randstad Werkmonitor van augustus, die woensdag is gepubliceerd. Een op de tien mensen begint behoorlijk gestrest aan de vakantie en heeft daar de eerste dagen nog last van, zo blijkt uit het tweemaandelijkse onderzoek onder een kleine duizend werkenden. Ruim driekwart kan het werk goed van zich afzetten. Slechts een derde denkt nooit aan het werk tijdens de verlofdagen.

De vakantie blijkt voor velen een moment om concreet na te denken over een andere baan, binnen of buiten de huidige organisatie. Maar denken en doen zijn twee verschillende dingen. Want de helft peinst erover, maar slechts 14 procent heeft inmiddels de daad bij het woord gevoegd en is van baan veranderd.

Werkenden hebben gemiddeld dertig vakantiedagen. Zes op de tien mensen zijn tevreden met het aantal verlofdagen dat zij hebben. Ontevreden zijn met name degenen die slechts een dag of 24 hebben. Vrouwen zijn gemiddeld minder tevreden dan mannen.

Uit: Nu.nl

Datum artikel: 6-09-2006 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Bezinning op vakantie

ATP vakanties