vakantie informatie

Autotrein vs Vliegtuig

Auto slaap treinKan de auto-slaaptrein nog wel concurreren met het alsmaar goedkoper wordende vliegtuig? Op vakantie met de trein en bus heeft altijd een budget sfeer gehad. Had je niet veel vakantiegeld of wilde je niet teveel uitgeven, dan reisde je met de bus of met de trein. Vliegen was voor de elite. Door de prijzenoorlog en de low-cost airlines is dat inmiddels achterhaald.

Bijvoorbeeld:
Een gezin van 4 personen wil naar Italië op vakantie. Zij hebben de keuze uit de slaaptrein en het vliegtuig. Met de slaaptrein is het gezin: € 1000 voor een retourtje slaaptrein kwijt. Voor een retourtje voor vier personen met het vliegtuig is datzelfde gezin: € 916.36 kwijt. Het vliegtuig is dus iets goedkoper, maar de reistijd is ook aanzienlijk minder. Kan de slaaptrein daar wel tegenop?

Datum artikel: 8-06-2005 AlgemeenZie ook:

2 Reacties op Autotrein vs Vliegtuig

 1. peter de klein
  7-01-2009 17:34
  1

  Ik moet zeggen dat ik de autotrein wel zo comfortabel vind! Je hebt geen vervelend lange wachtijden op het vliegveld en zeker met kinderen is dat wel zo lekker! ‘savonds ga je de trein in en de volgende morgen ben je al op plaats van bestemming.

 2. Anoniem
  20-03-2011 17:02
  2

  De trein is in dit geval nog steeds goedkoper, omdat je als je met het vliegtuig gaat nog steeds een auto van minimaal 300 euro moet huren.
  Bij de autoslaap trein heb je je auto al

Een reactie toevoegen over Autotrein vs Vliegtuig

ATP vakanties