vakantie informatie

ANVR: Vakantieganger is voldoende beschermd

ANVR De reizende consument ontvangt voldoende bescherming als hij bewust een keuze maakt welke reisonderneming zijn vakantie mag verzorgen. Het verzoek van de ANWB aan de Minister van Economische Zaken om meer financiĆ«le bescherming te bieden aan de klant van reisondernemingen is naar onze mening dan ook onnodig”, aldus Romana Engeman, directeur ANVR.

In deze tijd waarin het kabinet juist deregulering bevordert, past het niet de overheid een controlerende taak toe te bedelen, daar waar door zelfregulering de branche zekerheid geeft (SGR) en de consument ook een eigen verantwoordelijkheid heeft.

Zekerheid
Zo’n 95% van de Nederlandse markt van reisondernemingen (reisbureaus en touroperators) is aangesloten bij de brancheorganisatie ANVR en/of SGR en biedt daarmee financiĆ«le zekerheid, waardoor de consument financieel is gedekt bij een eventueel faillissement van zijn reisbureau of touroperator.

De reislustige Nederlander heeft het recht zelf keuzes te maken, maar heeft ook de plicht de daaruit voortvloeiende consequenties te overzien. De reiziger draagt, zoals bij zovele keuzes die hij dagelijks maakt, ook een eigen verantwoordelijkheid.

Datum artikel: 20-01-2006 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over ANVR: Vakantieganger is voldoende beschermd

ATP vakanties