vakantie informatie

1500 reizigers dupe van faillissement

sgrTwee BV’s in Etten-Leur, die handelden met de namen: Oranjetours, Vakantietours/Zaga Tours, Super Tours, Last Minute Tours en Jet Tours, zijn deze week failliet verklaard. Hierdoor kunnen de reizen van ruim duizend en mogelijk 1500 Nederlanders en Belgen niet meer door gaan. De schade loopt in de tonnen. De twee bedrijfsleiders zijn inmiddels ondergedoken.

De bedrijven hebben de afgelopen weken volop geadverteerd op de teletekstpagina’s van RTL en SBS ,via krantenadvertenties en via Google Adwords. De schulden bij, met name, Google liepen zo snel op dat faillissement nog de enige uitweg was.
Bij het adverteren maakten ze, ten onrechte, gebruik van het ANVR & SGR logo. Deze twee organisaties hebben namelijk geen inschrijving van de bedrijven. Met name het gebrek aan inschrijving bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) zorgt ervoor dat de gedupeerden kunnen fluiten naar hun geld. Met name in deze tijden is het voor reizigers verstandig om bij het boeken altijd te controleren of het reisbureau (echt) aangesloten is bij het SGR. Aansluiting bij het ANVR (Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen) is vooral belangrijk voor de reisorganisatie zelf.

N.B. U kunt op de site van de SGR rechtsbovenaan (zoeken op deelnemer) kijken of het reisbureau lid is van het SGR.

Datum artikel: 30-09-2005 AlgemeenZie ook:

2 Reacties op 1500 reizigers dupe van faillissement

 1. Tom Lamaar
  6-01-2006 02:26
  1

  De site van Bart Gestels; Een jonge wereldreiziger bezig aan een lange reis welke vast niet zen laatste zal worden. Volg zen reis op de website. In de foto gallerijen vind je hopen prachtige foto’s en indrukken van, ondertussen, heel Zuid-Amerika. Momeneel is Nieuw Zeeland aan de beurt en signapore en Indonesia¬ę volgen.
  Neem es een kijkje en laat misschien wat achter in het gastenboek.

  groeten

 2. Michel
  6-01-2006 14:04
  2

  Wat heeft dit precies met bovenstaand bericht te maken?

Een reactie toevoegen over 1500 reizigers dupe van faillissement

ATP vakanties